Kerhohuoneet

OtaHoasin kerhohuoneet ovat tarkoitettu asukkaiden vapaaseen käyttöön. Huoneita ylläpitävät asukastoimikunnan valitsemat tilavastaavat. Kaikki tilat eivät ole yleiskäyttöisiä olohuoneita, vaan mukana on myös esimerkiksi askartelupajoja.

Kerhohuoneiden kulku- ja varauskäytännöt

Kerhohuoneisiin tarvitaan erillinen avain, jollaisia on tilan avainvastaavilla (eli tilavastaavilla). Tilavastaava voi olla asukastoimikunnan jäsen tai avaimenhallintaan valtuutettu henkilö. Avain voidaan lyhytaikaisesti luovuttaa tilan lainaajalle, mutta pääasiassa joku tilavastaavista käy avaamassa tilan ja kertomassa tilan käytössä.

Tiloja voi varata varauslomakkeella, minkä kautta varauspyyntö välittyy oikeille henkilöille. Tarkista ennen varauspyyntöä tilavarauskalenterista, ettei tilaa ole jo varattu. Tilojen käyttö on ilmaista.

Monien tilojen kohdalla tilavastaavat on valittu eri Otaniemen yhdistysten keskuudesta. Yhdistyksillä ei kuitenkaan ole esimerkiksi vuokrasuhdetta tiloihin, vaan kaikki tilavastaavat ovat toiminnassa mukana vapaaehtoisina yksityishenkilöinä.

Asukastoimikunnan hallinnoimat kerhotilat (8 kpl)

Kerhotiloihin viitataan niiden rappuosoitteella.


 

Jämeräntaival 10 A-B

Tila on vuokrattu Hoasin toimesta. Tila on poistunut asukkaiden käytöstä.

Keittiö: kyllä
Vessa: kyllä
Kapasiteetti: 15-20


 

Jämeräntaival 10 C-D

Tila on remontissa 2019 syyskuun alusta alkaen, eikä ole varattavissa remontin aikana.

Keittiö: kyllä
Vessa: kyllä
Kapasiteetti: 10-15


 

Jämeräntaival 10 H

Tila on remontissa 2020 helmikuun alusta alkaen, eikä ole varattavissa remontin aikana.

Tämä speksikäs tila on suunniteltu monipuoliseen taiteelliseen toimintaan porukalla: esim. ompelu- ja askartelutalkoot, kirjoittamis- ja suunnittelusessiot sekä aivoriihet. Tilassa on projektori, pöytä, tuoleja ja jakkaroita, mitkä mahdollistavat kaikenlaista toimintaa.

Tilan ylläpidosta ja varauksista vastaa Fyysikkospeksi.

Keittiö: kyllä (ei uunia)
Vessa: kyllä
Kapasiteetti: 10-15


 

Jämeräntaival 11 A-B

Peli- ja ajanviettohuone, missä on neljä ”osiota”, lautapelejä, videotykki äänentoistolla, sekä sohvia.

Tilan ylläpidosta ja varauksista vastaa eurooppalaisten teknillisten alojen opiskelijoiden paikallisjärjestö BEST Helsinki.

Keittiö: kyllä
Vessa: kyllä
Kapasiteetti: 20-25


 

Jämeräntaival 11 C-D

Mukava avoin tila jossa pelataan iltaisin tietokoneilla ja konsoleilla sekä mahdollisuus katsoa elokuvia. Tilassa on vapaassa käytössä olevia pelitietokoneita (16 kpl), pelikonsoleita, retrotietokoneita, videotykki, PA-äänentoisto ja sohvia. Tilaan on helppo mennä myös ilman varausta. Tilan ovet ovat usein kiinni myös silloinkin kun tilassa on toimintaa rappukäytävään kulkeutuvan metelin minimoimiseksi, koputtamalla saa jonkun avaamaan!

Tila soveltuu kaveriporukassa tietokonepelien pelailuun tai muutaman hengen elokuvailtaan. Muihin tapahtumiin, kuten juhliin, tila ei kalustonsa vuoksi sovellu.

Tilan ylläpidosta ja varauksista vastaa videopeliyhdistys Polygame ry.

Keittiö: kyllä
Vessa: kyllä
Kapasiteetti: 15-20


 

Servinkuja 5 B

Erityisesti lautapelaamiseen soveltuva kerhotila pienehkölle porukalle.

Tilan ylläpidosta ja varauksista vastaa mahjong-peliyhdistys Aalto Daigaku Maajanbu ry.

Keittiö: kyllä (pieni)
Vessa: kyllä
Kapasiteetti: 5-10


 

Servin Maijan tie 3 A

Tila on toistaiseksi väistötilakäytössä Jämeräntaival 10 remontin tieltä siirretylle tavaralle, eikä valitettavasti ole nyt varattavissa.

Talon kellarikerroksessa sijaitsevassa kerhotilassa on meneillään kehitystyö se saadaan asukkaiden täysimääräiseen käyttöön 2019 aikana.

Keittiö: kyllä (pieni)
Vessa: vain saunatilojen ollessa auki
Kapasiteetti: 10-15


 

Servinkuja 6 D

Tilassa on viihtyisät mahdollisuudet viihtyisään illanviettoon pienehköllä porukalla. Biljardipöydän lisäksi tilasta löytyy sohvaryhmä ja Chromecastilla varustettu televisio.

Tilan ylläpidosta ja varauksista vastaa Walpurinaikaisen radiotoiminnan tuki Walpuri ry eli Radiodiodi.

Keittiö: ei
Vessa ja vesipiste: ei
Kapasiteetti: 10-15

 


 

Asukastoimikunnan hallinnoimat muut tilat (3 kpl)

OtaHoasilla on kerhotilojen lisäksi kohdennetumpaan käyttöön tarkoitettuja muita tiloja.

Teekkaritoiminnan edistämisrahasto TTER (http://tter.ayy.fi/) on tuellaan edesauttanut Mekaniikka- ja Puutyöpajojen varustelutasoja. Asukkaat ovat tervetulleita tavoittelemaan tähtiä niin omissa kuin yhteisöllisissä projekteissaan!

 

Jämeräntaival 10 D Soittohuone

Musiikkihuone on remontissa, eikä ole tällä hetkellä käytettävissä.

Äänieristetty tila soittamiseen, laulamiseen ja äänittämiseen. Tilassa on sähköpiano, mutta muuten instrumenttien oletetaan olevan asukkaiden omia. Äänitystä varten tilassa on mikrofoni ja -teline, aktiivikaiuttimet sekä kuulokkeet äänitarkkailuun ja omaan tietokoneeseen liitettävä USB-liitäntäinen äänityslaite (Focusrite Scarlett 2i2).

Tilan ylläpidosta ja varauksista vastaavat yksittäiset tilavastaavat.

Keittiö: ei
Vessa: ei
Kapasiteetti: 1-3

 


 

Jämeräntaival 11 B Mekaniikkapaja

Pajan varustus on (kutakuinkin) seuraava: metallijyrsin, metallihiomakone, metallivannesaha, pylväsporakone, sahoja (yleis-, askartelu-, lehti-, pisto-, rauta-), sähköporakoneita, poranteriä, viiloja, vasaroita, ruuvimeisseleitä, puukko, kirves, jakoavain, vääntötyökalusarja, mittoja, kompressori, kuumaliimapistooli, kuumailmapuhallin ja halkaisukirves. Lisäksi erittelemättömiä perustyökaluja.

Tilassa voi maalata omilla vesiohenteisilla maaleilla. Ruiskumaalaus ei ole OtaHoasin tiloissa mahdollista.

Nikkarointipajaa ei ole äänieristetty, joten vähänkään äänekkäämpi askartelu on kielletty klo 22–08. Huoneen ympärillä on asuntoja. Muista siivota jälkesi, jotta saat vastaisuudessakin käyttää tilaa!

Mikäli pajan varustukseen on parannusehdotuksia, ota yhteyttä asukastoimikuntaan.

Muista tarkentaa tilavarausta tehdessä haluatko lainata huonetta pikaisesti vai pidemmän ajan.

  • Mikäli haluat huoneen lainaasi pidemmäksi aikaa, niin avain tarjotaan sinulle mailitse, sitten kun huone vapautuu ja on sinun vuorosi. Nikkarointipaja on suhteellisen suosittu, joten varaudu odottelemaan jopa 1–3 viikkoa. Huonetta saa pääsääntöisesti käyttää kerrallaan 1–5 pv, mutta jos jonossa ei ole ketään, ovat pidemmätkin ajat mahdollisia.
  • Mikäli taas haluat lainata huonetta vain hyvin lyhyen aikaa, saat ilmoituksen, milloin voit noutaa avaimen tai tila avataan sinulle. Lyhytaikaisen lainan pituus on noin päivä, ja huoneessa olevan pitkäaikaislainaajan tavaroita pitää varoa. Rikotut tavarat tai sotketut maalaukset voivat johtaa huoneen käyttökieltoon. Avainta ei välttämättä edes lainata lyhytaikaiseen lainaan, mikäli tilassa on kriittisessä vaiheessa olevia maalaustöitä, jotka vaativat ehdotonta siisteyttä.

Tilan ylläpidosta ja varauksista vastaavat Koneinsinöörikillan konepajajaos sekä yksittäiset tilavastaavat.

Keittiö: ei
Vessa: ei
Kapasiteetti: 1-3


 

Servinkuja 6 C Puutyöpaja

Pajan varustus on (kutakuinkin) seuraava: vannesaha, höyläpenkki, pylväsporakone, jiiri- ja katkaisusaha, kompressori, käsisirkkeli, ruuvinväännin, akkuporakone, Dremel-monitoimilaite, yläjyrsin, monitoimihiomakone, epäkeskohiomakone, nauhahiomakone, hylsyavainsarja, pistosaha, poravasara, sähköhöylä, pöytäkuviosaha, tasohiomakone ja teollisuuspölynimuri siivoukseen. Lisäksi erittelemättömiä suojaimia ja työkaluja ruuvimeisseleistä työntömittaan.

Tilassa voi maalata omilla vesiohenteisilla maaleilla. Ruiskumaalaus ei ole OtaHoasin tiloissa mahdollista.

Nikkarointipajaa ei ole äänieristetty, joten vähänkään äänekkäämpi askartelu on kielletty klo 22–08. Huoneen ympärillä on asuntoja. Muista siivota jälkesi, jotta saat vastaisuudessakin käyttää tilaa!

Muista tarkentaa tilavarausta tehdessä haluatko lainata huonetta pikaisesti vai pidemmän ajan.

  • Mikäli haluat huoneen lainaasi pidemmäksi aikaa sovi mahdollisesta avaimen lainaamisesta.
  • Mikäli taas haluat lainata huonetta vain lyhyen aikaa, tilavastaavat yleensä avaavat tilan sinulle ilman avaimen lainaamista.

Huoneessa olevia keskeneräisiä töitä pitää varoa. Rikotut tavarat tai sotketut maalaukset voivat johtaa huoneen käyttökieltoon. Mikäli tilassa on kuivuvia maalaustöitä, tilaa ei välttämättä lainata.

Tilan ylläpidosta ja varauksista vastaavat yksittäiset tilavastaavat.

Keittiö: ei
Vessa ja vesipiste: vain avaimella
Kapasiteetti: 1-3