Asukkaalle

Vikailmoitukset

Vikailmoituksen tekemällä voit nopeuttaa vian korjaamista huomattavasti myös muissa kiinteistön osissa, kuin omassa asunnossasi. Esimerkkinä toimikoon vaikka kerhohuoneiden valaistus.

Hoasin sivujen kautta voit voit tehdä vikailmoituksen kiinteistöjen huoltoyhtiölle. Vikailmoituksen voi lähettää myös hätätapauksen kuten vesivahingon sattuessa soittamalla numeroon 020 491 2720 (24h).

Palautetta kiinteistön kunnosta voi lähettää myös asukastoimikunnalle. Koska asukastoimikunta koostuu vapaaehtoisista asukkaista, käänny puoleemme vain mikäli suoraan Hoasille lähetetty vikailmoitus ei ole tuottanut tulosta ja haluat valittaa.

Oven avaus

Jos jäät lukkojen taakse, oven avaus hoituu ovenavauspalvelun kautta. Ovenavauksen voi tilata vain asunnossa virallisesti Hoasilla kirjoilla oleva asukas. Sinun tulee todistaa henkilöllisyytesi näyttämällä kuvallista, virallista henkilöllisyyden todistavaa asiakirjaa esim. passi tai henkilötodistus.

Ovenavauksen hinta on 27 euroa. Huoltoyhtiön numero on 020 491 2962 (avaus veloitetaan laskulla tai käteisellä) tai 0600 15215 (veloitus puhelinlaskuun). Ovenavaukset hoitaa Securitas.

Siivousilmoitus

Roskaa käytävillä? HOAS on velvollinen ylläpitosiivoukseen. Antamalla vikailmoituslomakkeella palautetta siivottomuudesta, parannat omaa ja muiden asumisviihtyvyyttä.

Hiljaisuus

Hoasin kiinteistöjen järjestysmääräyksien mukaisesti hiljaisuus vallitsee arkisin klo 22–06 sekä viikonloppuisin ja pyhinä klo 23–08. Tällöin muille asukkaille on annettava ehdoton yörauha. Katso tarkemmat tiedot Hoasin sivuilta kiinteistöjen järjestysmääräyksistä.

Kierrätys

Lajittelematon sekajäte menee mustiin uppo-säiliöihin (osassa asuntokohteita myös perinteiset roska-astiat). Jos yksi säiliö on täynnä, vie roskasi seuraavaksi lähimpään uppo-säiliöön, joita on Teekkarikylässä useita.

Teekkarikylän yleiset kierrätysohjeet (mitä, miten ja mihin) löydät täältä. Niitä on hyvä kaikkien noudattaa.

Valaisimista hehkulamput menevät sekajätteeseen, kun taas vanhat loisteputket ovat ongelmajätettä jota otetaan vastaan esim. AYY:n palvelupisteessä. Samassa paikassa on myös paristojen keräyslaatikko.

Astioita, huonekaluja, liinavaatteita yms. voi viedä AYY:n tiloissa toimivaan kierrätyskeskukseen SMT 6 D:hen (lisätietoja Kierrätyskeskuksen sivuilta). Käytettyä pienempää elektroniikkaa voi myös viedä tai tuoda Otaniemen kierrätyskeskukseen. Isomman ja selvästi vanhentuneen elektroniikan (puhelimet, TV:t, videot) voi viedä Otaniemen elektroniikkajätepisteelle Otakaari 20:een.

Pelastussuunnitelma

Pelastussuunnitelmaa ja sen kiinteistökohtaisia liitteitä pääsee selaamaan oheisista linkeistä

Muuta

Jämeräntaipaleella kellarikomerot määräytyvät asunnon numeron mukaisesti.

Hoasin asumiseen liittyvät tiedot on koottu osoitteeseen hoas.fi/asuvalle. Asukkaiden on hyvä tutustua näihin sivuihin.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta on koonnut oppaita Teekkarikylässä asumiseen sivuille ayy.fi/asuminen. Kyseiset sivut ovat soveltuvin osin käypiä myös Hoasin asuntokohteissa asuville.

Jäikö kysyttävää? Ole meihin yhteydessä täällä.